Vodojem Kostelíček

Na blogu paní Hanky, (kterou tímto zdravím) – sceneryphoto.blog.cz  se objevila jednoho dne informace, že se dostala k focení z vodojemu Kostelíček.

Fotka mě velice zaujala, protože šlo opravdu o pohled hodně z výšky pres celou Třebíč. Jen jsem u toho litoval, že já se tam jen tak  asi nedostanu. A hle, jednoho dne jsem se někde na netech dozvěděl, že zde bude oficiální týden otevřených dveří. Vodojem má projít rekonstrukcí, a tak je týden otevřen (polovina plošiny) pro veřejnost, pak už zas nebude snadné se tam dostat (pozn. ten pán vypadal, že by se s ním dalo mluvit). Konkrétně tady je pozvánka. To se prostě musí využít! Dal jsem vědět Yahymanovi, a předběžně jsme se domluvili hned na pondělí, proč to odkládat.

Yahyman fotí z vodojemu

Yahyman fotí z vodojemu

Dole u branky čekal pán z vodárenské společnosti a ptal se nás, na jakou hodinu jsme objednaní a kolik nás bude. To jsme pravda trochu podcenili, protože jsme si říkali že se prostě přidáme k nějaké skupině a podobně, termín jsme si nerezervovali, což se asi mělo. Byl by i nějaký výklad, ale jak pán správně tušil, nebyli jsme tam až tak kvůli vodojemu jako spíš kvůli fotkám z něho 🙂 Výhled je skutečně nádherný, škoda jen, že obloha  ten den byla hodně plochá, takžka bez mraků, co naděláme. Umlátili jsme to závěrkama ze všech stran, měl jsem i dalekohled, a za půl hodiny jsme lezli dolů. Nebudu čtenáře unavovat technickými daty, nemám na ně stejně paměť. Utkvělo mi v hlavě pouze to, že to je 100 schodů, vodojem je gravitační, sám tedy nateče vodou od Heratic! A teď už fotka!

Třebíč, pohled z vodojemu

Třebíč, pohled z vodojemu

3 komentáře u „Vodojem Kostelíček

  1. Taky zdravím, je fajn, že vám to vyšlo aspoň takhle! Škoda, že byla obloha bez mraků, ale pořád lepší modrá, než šedivá. Snímek z vodojemu je pěkný a povídání taky.
    Návštěvy vodojemu musely být pečlivě rozplánované, protože se přihlásilo hodně zájemců, což by se bez nějaké organizace nedalo zvládnout. Hanka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *