Oslavka u Senorad

Nový boty je potřeba pořádně vyzkoušet, takže jsem dal pěkný okruh přes Račerovice až do Kojetic kde me žena nabrala autem (cca 27km). Merrellky vel. 45 se ukázaly jako malý, z kopce dobrý mučidla. Takže jsem je dal za nižší cenu na aukro (au!), holt potřebuju 46. Ale o tom tenhle článek není.

28.5. 2016  se sešlo moc akcí zároveň. Naplánovaná byla Krumlovská 36, ale nakonec z toho sešlo – ukázalo se logisticky neřešitelné dostat tři rodiny (s dětma) z různých měst na stejné místo a ještě ráno. Volba tedy padla na Senorady – dětský den, a že jako při tom dáme alespoň malé kolečko k řece a na vyhlidku.

Staré rozšlapané Merelky vel. 46 ukázaly, že ještě neco zvládnou. Bereme to z hřiště po silnici, míjíme Penzion, z vesnice jdem kolem staré hospody (zabedněno, doslova). Cestou ke kantýně jsme probírali, kdo z nás tu kdy byl, dělal bečku a tak podobně. Senobike zastávka potěšila, vypadá to použitelně. Došli jsme až na železný most (opraveno v roce 2007).

Železný most pod Senorady

Železný most pod Senorady

Zkratkou zpět v těžším terénu jsme to vzali k Senoradskému mlýnu (jedny kovový schodky, nic pro kolo). Mlýn je částečně opraven, většina vody z náhonu ale jde zpátky do řeky. Zbytek (čůrek) pohání malé dynamo. Došli jsme až na soutok Chvojnice a Oslavky. Tady někde ústí Oslavanská 50 a její těžký usek. Zpátky opět jdeme zkratkou nad vodou, až skoro ke kantýně, pak prudce mezi chatami na vyhlídku Malá skála.

Malá skála, nahoře hrad Ketkovák, dole Ketkovický mlýn

Malá skála, nahoře hrad Ketkovák, dole Ketkovický mlýn

Dál to bereme více méně podél lesa (blatouchy, mokřiny), a potkáváme na jednom kůlu včelí roj. Pozorujem ho pouze uctivě z dálky 🙂

Roj

Roj

U odbočky k Senoradům potkáváme partu šílenců (asi 4 auta), cosi tu loví. Původně to vypadalo jako kačeři, ale byli to broučkaři, tedy entomologové.  Síťkou probírali trávu na palouku a úlovky popsané cpali do zkumavek s cedulkama 🙂 Zpátky na hřiště se šlo mírně zkopečka, polní cestou. Kus za vesnicí je pěkná třešňová alej.

Na hřišti to ještě vřelo, stihli jsme ještě pár atrakcí (přes řeku na laně, skluzavka), tombola (žádná výhra). Hlavní výhry byly kolo, skateboard a malý skákací hrad, za mě slušný. Dávám druhý pivo, a pak jsme se rozjeli všichni k domovům. Našlapáno pouhých 8,4 km, ale lepší než nic. Příště třeba vyjde ta Krumlovská 36.

P.S. 5.6. 2016 Kolečko za Litovanama, na poli tu pěstují Svazenku Vratičolistou, plocha cca 10 ha, našlapáno kolkolem cca 9 km.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Autem, Pěšky a jeho autorem je Chain. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *