Balinka – Nesměř na kole

Po úterní větrné smršti byla předpověď na středu ideální. Nosič na kolo byl stále na střeše auta (od převozu ze servisu), a to se muselo využít. Nechal jsem se dovézt na odbočku na Baliny. Počasí bylo opravdu parádní. Rychlý sjezd k řece a už si to šlapu v klídečku lesem. Cílem rovněž byla nedávno založená keš Balinka a její earth sestra, takže jsem cestou fotil informační tabule na mobil. Podél řeky se jede krásně, člověk nemusí moc šlapat a jede to skoro samo, tak jsem se hodně kochal.

Balinka

Balinka

U keše samotné nebyl problém, jen na lávku jsem neměl odvahu lézt. Vypadala značně v rozkladu a já mám skoro metrák. Na začátku Velkého Meziříčí mě upoutaly nové lístky stromu, které vypadaly zároveň jako květy.

Copak to tu raší

Copak to tu raší

Ve městě byl hrozný mumraj, jak bylo pěkně, všichni byli venku. Rychle jsem přejel náměstí a lávku přes řeku. Na kraji města už zas byl klid. Cesta Nesměřským údolím byla parádní. Na panském mlýně se mi podařilo najít další kešku a protože jsem si hodně fandil, vzal jsem to na Tasov. No ale to jsem si dal. Kopec od řeky není žádná sranda. A na Vaneč a Pyšel další kopce. Pračí zoo ve Vanči bylo slyšet zdálky, ale měl jsem jen 35mm objektiv, to bych tam byl pro srandu. Musím se sem vypravit s bigmou někdy, jsem si říkal, dá se to v pohodě dojet na kole. Zaujaly mě ale blatouchy na strouze, tady jsou.

Blatouchy

Blatouchy u Vanče

Dál na Pyšel jsem to vzal po cyklotrase. Cesta slibovala rybníček a vůbec přírodu, na silnici to byla už nuda. Rybník Podkovák teda nic moc, nezaujal. Zato o kousek dál mi padla do oka kamenná kaplička.

Kamenná kaple

Kamenná kaple

V Pyšelu u kapličky nad vesnicí se procházel v poli bažantí kohout. Fotit to bohužel nešlo. Jako by to prevít veděl, ještě se tam schválně promenádoval tam a zpět abych si ho jako pěkně prohlídl. Do Studence na nádraží jsem dojel vyšťavenej jak vymačkanej citrón, a hospoda zavřená! Středa pouze do 11:00. Málem jsem se rozbrečel. Nedalo se nic dělat, vzal jsem to nejkratší možnou trasou domů. Garmin mi ukázal trasu kolem Studeneckých rybníků přes Smrk, Hostákov a Ptáčov. Najeto rovných 50 km, a z nového sedla mě pěkně bolel zadek. V pátek jsem koupil nové, snad to bude lepší. Ale o tom napíšu v dalším postu o Oslavanské 50.

Příspěvek byl publikován v rubrice Autem, Na kole a jeho autorem je Chain. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *