K Javoru

Ve čtvrtek a pátek jsem měl volno, že jako vyrazím na houby. Jenže nahouby bylo jen počasí. Houbám se moc ven nechtělo, mě ale jo. Ve čtvrtek se podařila sice jen krátká procházka po Hrádku, ale v pátek jsem si udělal pořádný okruh. Vyrazil jsem od nového hřbitova. Cestou jem si v Hausspezi koupil kudličku, jako na ty houby. Na kruháči jsem to vzal doprava, kolem Zámiše a hned jsem u lesa. Stíhaly mě nějaký babky – důchodkyně, ale tempo měly jen na kecání, takže mi za chvilku zmizely z dohledu. Až na rozcestí Dubiny jsem koukal po houbách, ale fakt tam nic nebylo. Teda hub metrák, ale žádný ty jedlý.

Alej na Hrádku

Fotka ze čtvrtka – alej na Hrádku

Počasí vyšlo taky úplně napytel, takže přidám jen fotky ze čtvrtka. Od Dubin k Okřešicím je opravdu moc pěkná procházka přes ty remízky a tak. A v Okřešicích už mají hotovou novou slinici, paráda. Škoda že to končí hned za cedulí obce a dál je to tankodrom. Stále jdu po zelené, kolem Hory a lesního rybníku, až na rozcestí Pod jelení hlavou. Tady se dávám doleva 500m po žluté k Javoru a zpět. Javor skutečně stále „roste“, soudě podle několika větví s barevnými listy. Vracím se na rozcestí a pokračuju dál po zelené až k silnici. A tady nemůži najít kudy zelená dál pokračuje. Taky už se venku připozdívá, beru to zpět po silnici. Ale je to těžká písemná práce. Na nejbližší odbočce to beru cyklotrasou na Trnavu. Je to sice taky asfalt, ale uprostřed je pás mechu, a nic tu nejezdí.

Podzim na hrádku - fotka opět ze čtvrtka

Podzim na hrádku – fotka opět ze čtvrtka

V Trnavě spěchám, ani si nedávám pivo, a že mám v hrdle vyschlo. Beru to přes Kobylinec, cesta je to zajímavější než jít do Ptáčova po polňačce. Modrá se před polem stáčí doprava o obchází ho. Na všech mapách je to postaru přes pole. Musím to aspoň na Seznamu opravit. Když jsem u Lubí, už zapadá slunce. Pěknej výšlap, skoro 26 km.

trasa z navigace

trasa z navigace

Příspěvek byl publikován v rubrice Pěšky a jeho autorem je Chain. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *